15 års fødselsdag - og faldende renter

 

På dagen, hvor Fondsmæglerselskabet InvesteringsRådgivning blev stiftet for 15 år siden, skal der lyde et stort tillykke til alle tidligere og nuværende ejere og ansatte.

 

Det er med stor ydmyghed, at vi arbejder videre med selskabet i version Strategic Wealth Management.

 

Faldende renter, præsident valg, og en landing af økonomien

I den forgangne uge var højdepunktet nok, at ECB (Den Europæiske Centralbank) endnu gang satte renten ned. Der er forventninger om yderligere 6 nedsættelser frem til sommer 2025, hvorefter renten vil være 2%.

 

At dette er nødvendigt fortæller alt om, hvor svag den Europæiske økonomi er blevet.

 

Flere af de kendte vindere blandt EU aktier har haft det hårdt - for eksempel LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), som er faldet mere end 30% fra toppen i April - og ASML (Advanced Semiconductor Materials Lithography), som er faldet ca. 30%.

 

Et andet nøgletal var CPI i USA, som var en non event. I USA forventes renten at blive reduceret på onsdag. Det største spørgsmål er nok, om det bliver 25BP eller 50BP?

 

Der er ikke tradition for at flytte renten hen over et præsidentvalg, da FED ikke ønsker at være politiske.

 

Næste møde er 7. november - få dage før valget!

 

Ikke desto mindre priser markedet 1% rentefald over de kommende 3 møder - altså inden nytår.

 

Hvis økonomien har brug for så aggressiv nedsættelse af renten, bør aktie ejerne nok være lidt nervøse, hvis de ikke kommer.

 

Undertegnede har flere gange påpeget, når markedet var blevet for dyrt, men denne gang er det svært at kalde en top i markedet. Amerikanske aktier har været utroligt resistente de seneste 12 måneder med kun 1 reelt drop (i juli/august 2024), og dette er allerede glemt!

 

Efter de store forventninger til rentenedsættelse er kommet, har vi set Russel 2000 (Smallcap) performe meget bedre end Nasdaq.

 

De fantastiske 7 aktier i USA er stadig en del fra deres top i juni og juli, mens mindre aktier er begyndt at kravle op.

 

Med så stort et udfaldsrum på onsdag (18. september) ved FED mødet, vil alle kommentarer blive nærstuderet, og det vil helt sikkert skabe udsving.

 

Vi er ikke nødvendigvis negative på markedet, men maner til forsigtighed. Man skal ikke løbe efter markedet uanset rentebevægelsen.

 

De kommende måneder vil vise, om økonomien kan klare en blød landing - eller om den bliver hård.

 

En ting er dog sikkert, FED vil kæmpe hårdt for at sikre, at økonomien ikke går i stå, og dette vil lægge en bund under markedet.

 

Vi har plads i vore porteføljer til at købe lidt aktier på et fald i de kommende uger, men markedet skal falde 3% eller mere, før det kan betale sig.

 

Markedet målt ved SP500 er trods alt mindre end 1% fra All Time High – her få dage før FED starter rentenedsættelserne.

 

Det er et sjældent syn, at FED føler, at de skal nedsætte renten kraftigt, mens aktierne er på sit højeste - og denne del gør det svært at vurdere konsekvenserne.

 

Kim Mikkelsen

Investeringschef

Strategic Wealth Management

 

Kontakt os for at høre mere: 9626 3000

Eller lad os kontakte dig

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.

Fejlbesked

Fejlbesked

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.