Error parsing XSLT file: \xslt\Gallery.xslt

Opfølgning på artikel

Investeringschef Kim Mikkelsen blev d 26. juli interviewet af Børsen omkring vores syn på markedet.

 

Han blev her citeret for at sige følgende; “Det hænger ikke sammen i min verden, at vi får behov for fem rentenedsættelser, hvis det går så godt i økonomien, som folk håber. Og hvis vi får fem rentenedsættelser, så er det, fordi det går så dårligt i økonomien, at aktierne nok skal rette sig ind igen,” siger Kim Mikkelsen, der ser relativt stor risiko for en korrektion på 5-10 pct. i aktiemarkedet og derfor også har skruet ned for sin risiko.

Risikopræmien er helt i bund, og aktierne er helt i top, og det gør mig lidt utryg,” siger han.

 

(Læs hele artiklen her - kræver dog abonnement)

 

Markedet målt på C25 er i perioden siden faldet ca. 8%.

Der har været store nedskrivninger i Ørsted, og fald i mange aktier. Finans aktier og Novo har dog klaret sig fint, og samme gør sig gældende for  Demant og Pandora, som også har klaret sig godt i perioden.

 

Det er vores vurdering nu, at markedet har korrigeret det nødvendige, og den manglende risiko præmie i Juli måned er tilbage her i slutningen af September.

 

Så efter en periode med undervægt på aktier, er vi nu tilbage på neutral vægt.

 

Det er en fortsat fokus på rentesænkninger – primært i USA – der driver markedets stemning.  FED (Den Amerikansk Centralbank) meddelte, at renten skulle forblive høj i længere tid, men var også positive på økonomien og arbejdsløsheden – så det er ikke kun dårlige nyheder.

Forventninger til rentenedsættelser i de kommende 15-16 måneder (frem mod start 2025) er justeret pænt siden primo August fra 125BP til 75BP i skrivende stund.

 

Vi er fortsat af den overbevisning, at inflationen kommer ned - dog vil de høje oliepriser gøre, at det kun er kerneinflationen, der vil falde de kommende måneder.

 

Vi oplever, at mange virksomheder mærker presset fra de høje renter, og anbefaler derfor at undgå selskaber med for høje gældsrater.

 

Det kan være fristende at kaste sig over selskaber som GN Store Nord, der er faldet med næsten 80% siden toppen i 2021, men de er fortsat hårdt ramt med gælden, og har ikke vist, at de kan levere på forretningen endnu.

 

Derimod anbefaler vi at begynde at se på mere defensive aktier, så som Genmab, NovoZymes, såvel som ISS, der er faldet pænt og faktisk har fået vendt sin forretning, men som dog døjer med tilliden til ledelsen efter Jacob Aarup flyttede til Carlsberg.

 

Vi er selv fortsat overvægtet i Finans og Novo, samt Demant og Pandora. Uden for C25 er vi også i Matas, som vi fortsat tror på vil stige efter deres opkøb i Sverige.

 

Vi er endnu ikke der, hvor vi vil overvægte aktier i vores modeller, men flere og flere aktier begynder at se interessante ud.

 

Vix-index er steget fra 12 til 18% præmie og samtidigt er amerikanske Sp500 på vej ned mod 4200 og teste 200 dages gennemsnit.  Samtidigt er Sp500 tæt på et oversolgt niveau, og vi forventer, at markedet snart finder støtte. En vending i den sure stemning kunne komme fra Q3 resultaterne i USA, som starter medio oktober.

 

 

Kim Mikkelsen

Investeringschef

Strategic Wealth Management