Error parsing XSLT file: \xslt\Gallery.xslt

Er dette et aktiekrak eller blot en korrektion?

Efter fredagens og sidste uges tunge markeder er kritikerne begyndt at diskutere, om FED er bag kurven med rentenedsættelser.

 

Vi fik i fredags det første svage arbejdsløshedstal, og en arbejdsløshed på 4,3%. Folk har allerede glemt, at vi fik et noget bedre BNP tal den 25. juli på 2,8% mod ventet 2,0%!

 

Der er nu forventet, at USA nedsætter renten med 50bp på næste møde. Og med mange flere nedsættelser i vente.

 

Men lad os nu lige bevare roen.

 

Vi har længe advaret mod, at markedet var overkøbt og dyrt på nøgletal. Nu får vi så en store korrektion på i skrivende stund 500 point i Sp500 eller ca. 8% fra toppen den 16. juli.

 

Det tyske marked ramte toppen allerede i maj, de priser nu 5-6 rentenedsættelser ind, og har fået en 9% korrektion siden maj måned.

USA er fortsat pænt i plus i 2024, men tyskerne nærmer sig 0.

 

Vi ser det som en kærkommen købsmulighed.

 

Virksomhederne klarer sig fortsat fint, og med faldende renter forude - uanset vi ikke helt tror på hastigheden af disse, som de prises her til morgen, så vil mange aktier - specielt de defensive med solid indtjening – få stærk support fra den faldende rente.

 

Vi anbefaler derfor selektivt køb i Europa og i Danmark på stærke selskaber med stærkt cash flow.

 

Vi fjerner ved samme lejlighed over de kommende dage, den sidste undervægt i vores fonde i Danmark.

I vores EU/Globale fonde går vi også ind, og køber lidt op.

 

Vores generelle holdning er, at dette er en langsigtet købsmulighed, men at man ikke behøver at bruge alt krudtet den første dag, markederne falder ikke til ro lige med det samme!

 

Specielt er det uroen i Japan der er dark horse. Japan hævede renten i sidste uge - meget modsat den øvrige verden. Derfor skal japanerne og visse Hedge fonde have lukket Yen short i valutaen og solgt japanske aktier, som er faldet ca. 12-13% her til morgen.

 

Alt i alt ligner det meget en klassisk ud af alle positioner bevægelse efter spekulanterne længe har kunnet ride bølgen med stigende aktier, lav volatilitet og faldende inflation, men uden recession. Nu kaster man så håndklædet i ringen, og skal ud af positioner.

 

Men for os er dette en fornuftig langsigtet købsmulighed.

 

Kim Mikkelsen

Investeringschef

Strategic Wealth Management