Error parsing XSLT file: \xslt\Gallery.xslt

Sommerhilsen fra investeringschefen

Det er sommer, og som altid er markedet præget af lidt større skvulp end vanligt.

 

Der har været en del events, som danner baggrund for disse udsving.

 

Trump blev skudt på – medierne i USA spekulerer fortsat i, om det var den ene eller andens ide, taktik eller hvad det var.

 

Biden har trukket fra ræset og givet stafet videre til vicepræsident Kamala Harris.

 

FED er meget tilfreds med, at inflation er faldende, og man begynder at prise faldende renter ind igen.

 

Summen af alle disse ting er svære at overskue. Men lad os fokusere på økonomien.

 

De seneste nøgletal fra USA tyder på faldende inflation og faldende vækst, samt stigende arbejdsløshed. Dette får folk til igen at frygte recession ind i 2025 (husk - det frygtede man også for 12 måneder siden).

 

Derfor har der været 2 ting i gang på samme tid isoleret set i USA.

Et generelt fald i SP500 og Nasdaq fra de meget overkøbte og et All Time HIGH niveauer.

 

Der er ikke noget nyt i, at markedet har brug for en korrektion. Problemet er nok mere, at folk havde købt for meget. Samtidigt var dette den største korrektion i meget lang tid, og noget som vi har råbt på længe.

 

Det er og var nødvendigt at få renset ud i de svageste lange positioner.

 

Samtidigt har der været en rotation ud af Vækst og Tech ind til Value, og dette er en voldsom rotation.  Russel 2000 indeks er steget 7%, mens Nasdaq 100 er faldet 8%. Begge dele på 14 dage.

 

Udvikling I Index USA

(Kilde: Bloomberg)

 

Det er meget voldsomt, og nok primært professionelle kunder, der driver det. De private må måbende se til med deres mange IT aktier, der er samlet op over det sidste par år, hvor MAG 7 (Microsoft, Apple, Tesla, “Amazon, Meta, Alphabet, og Nvidia) jo ikke kunne gå galt.

 

Regnskabs sæsonen er netop startet i USA og vi anbefaler fortsat en vis forsigtighed omkring Mag 7 aktierne, men har øgt vores beholdninger lidt, da vi har været undervægtet, og ventet på en købsmulighed. Vi bevarer 5-10% i kontanter, ned fra 20% på Globale aktier.

 

I Europa er aktierne ikke faldet ret meget.  

 

DAX og KAXcap er stort set uforandret i perioden. Vi har øget vores eksponering lidt i EU via optioner, samt via køb af ASML - en Hollandsk Semiconductor aktie.

 

Vi er også i gang med at købe LVMH aktien (Luksusbrands såsom Louis Vuitton, Moët Hennessy mfl.) efter deres lidt triste regnskab.

 

I Danmark har vi set forskydninger indenfor indeks, hvor Novo er faldet kraftigt, mens DSV er steget pænt.

 

Her i Juli måned er Novo nede 10%, og DSV oppe 15%. Vi har i dag reduceret lidt i DSV og øget i Novo.

 

Vi har fortsat pæne forventninger til Novo, og til deres regnskab i August – med et fald fra toppen på 14%, begynder vi at synes, at aktien igen er prissat fornuftigt. Vi venter mange gode vækstkvartaler i Novo.

 

Man kan overveje også at reducere i Zealand Pharma - mod at købe Novo aktien.

 

Hos Bankerne har vi købt og solgt igen i Danske Bank OG modtaget et dejligt udbytte. Danske bank er nu under 5% for første gang i meget lang tid, og vi har købt lidt Nordea for pengene. Nordea er presset af den nye hvidvasksag, men er meget billig og giver fantastisk løbende afkast. Seneste dividende svarer til 8% i afkast 😊

 

Vores HY Obligationer fond er meget stabil og ligger pt omkring 4% YTD. Det til trods for, at vi stadig har 20% i kontanter og er meget forsigtige.

 

Såfremt der er spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

 

Fortsat god sommer

 

Kim Mikkelsen

Investeringschef

Strategic Wealth Management